Afgelopen weekend streek de amateur competitie neer in Zoetermeer. Met een opkomst van respectivelijk 20 en 40 deelnemers waren de zaterdag en zondag druk bezocht!

De Weekend League is een tweedaags evenement waarbij er op de zaterdag door de starters gespeeld wordt, de zondag is voor de amateurs. De layouts van deze dagen zijn in zeker zin te vergelijken met elkaar zodat de spelers van de zaterdag kunnen zien of ze klaar zijn voor de zondag. De course lag er dit weekend goed bij, het weer was goed en kansen om te scoren waren absoluut aanwezig.

Weekend league starters
De layout op zaterdag bestond uit een 14 holes par 45 op het “oudste” deel van de course in Zoetermeer. Hierin werden lange uitdagende holes afgewisseld met holes waar birdie absoluut haalbaar was. Bertram Kruit wist een eerste ronde van 43 worden te laten volgen door een ronde van 45 worpen. Hiermee behaalde, hij met 4 worpen voorsprong op de nummer twee, de dagwinst!

In de open divisie wist Peter Coenen een score van 40 worpen neer te zetten in de tweede ronde. Hiermee bleef hij de rest van het veld voor en pakte hij, tijdens zijn eerste toernooideelname, de dagwinst!

De dag is afgesloten met een hele stapel ace-runs op een oefenbasket om de acepot te vergeven, zie voor dit mooie beeld de youtube video

Bertram en Peter gaan naar huis met prijzen, gesponsord door theperfectflight discs!

Uitslagen WLS (klik op afbeelding voor vergroting)
Dagwinnaars WLS

Weekend league amateurs
De layout van de zondag was een uitdagende par 58 van bijna 1700 meter. Hierbij is het recent aangelegde deel rondom de ijsbaanplas ook meegenomen. Een stuk van de course wat vraagt om een totaal andere aanpak dan het stuk op de open velden. Het grote verschil in de holes op de verschillende delen van de course maakt het voor ieder type speler mogelijk om te scoren.

En dat bleek te lukken! Erwin Duijvelaar wist een eerste ronde van 54 te verbeteren met een ronde van 51 worpen! Dat zijn maar liefst 7 worpen onder par. Hiermee bleef Erwin 10 worpen los van de rest van het veld!
Bij de vrouwen open wist Laura Nagtegaal de winst te pakken met een eindscore van twee worpen onder par. Hiermee bleef zij een behoorlijk eind los van de rest van het veld.

In de divisie intermediate vrouwen pakte Lisa van der Sluis de dagwinst door ook ruim beter te gooien dan de conucrentie.

Er deed deze zondag 1 jeugdlid mee, Levi Bouwman wist een indrukwekkende 9 worpen boven par neer te zetten in twee ronden.

Dagwinnaars
Uitslagen WLA (klik op afbeelding voor vergroting)
Hole score vergelijking WLA/WLS

TD Silvan Floor spreekt van een geslaagd weekend! Mede dankzij de hulp van spotters Sander, Anton en Pelle kon er, ondanks het hoge gras, vlot doorgespeeld worden!

Tot volgend jaar!

Foto’s van de dag:

Weekend League in Zoetermeer druk bezocht!