Afgelopen zondag (26 juni 2022) stond de fundraiser voor de course in Zoetermeer op de agenda. Met 29 deelnemende spelers was dit een succes!

De course is Zoetermeer ligt er steeds beter bij, mede dankzij de aangeschafte bosmaaier kan het groen beter in bedwang gehouden worden. Om ook het oganiseren van toernooien te verbeteren is er een fundraiser opgezet om materialen te kopen waardoor het voor TD’s makkelijker wordt een toernooi te organiseren. Er is gespeeld op een variant van de blauw layout, hierbij zijn de scherpe randjes weggehaald zodat er veel voor niveau’s een leuke toernooiervaring te halen is. En dat blijkt! Christoph Riess, uitkomend in MA4 weet een score van +9 in de eerste ronde te verbeteren met een -5 in de tweede ronde, een verbetering van maar liefst 14 worpen! Hiermee wint hij ook in de klasse MA4.

In de klasse MA2 weet Yorick Straub de rest van het veld voor te blijven met een goede eerste ronde van -4 gevolgd door een +1 in ronde 2. De MPO klasse was na ronde 1 nog spannend maar in ronde twee weet Rene Westerberg een ronde van 51 worpen neer te zetten, met een dagscore van 9 worpen onder par blijft hij de rest van het MPO veld voor. Alle drie de winnaars gaan met de eer naar huis!

Er zijn twee CTP prijzen vergeven. Op hole 6 wist Duncan van Hof zijn schijf op 1.68 meter te krijgen, hiermee verdiende hij een Stag! Björn Klaassen Bos pakte op hole 17 de CTP met wederom een afstand van 1.68 meter! Hierdoor kreeg hij eem Musket overhandigd. Beide schijven zijn gesponsord door theperfectflight discs. Dank!

Het deelnemersaantal is deels te verklaren door de Weekend League de komend weekend gepland staat in Zoetermeer. De layout die vandaag gespeeld is, is namelijk gelijk aan degene die de amateurs in de Weekend League spelen. Een mooi moment om de course te verkennen en een plan te maken dus!

De toernooidag was een succes en een goede voorbereiding op komend weekend. De organisatie heeft een aantal dingen kunnen proberen om de Weekend League beter op te zetten.

CTP winnaars
Foto: Rene Westenberg
Zoetermeer fundraiser met 29 spelers een succes!