Binnen Nederland worden verschillende toernooien georganiseerd. Sommige toernooien zijn vanuit de NFB, andere staan hier los van.

National Tour (NT)
“Voor de beste spelers van Nederland is er de National Tour: een reeks wedstrijden op topniveau met ook toporganisatie.

Deelnemers De National Tour is voor mannelijke spelers met een PDGA-rating van 850 of hoger, bij vrouwen en jeugd is de grens 800 of hoger. Vrouwen en jeugd mogen tegelijkertijd uitkomen in de eigen, aparte competitie én meedoen aan de NT. Om deel te nemen aan deze competitie is een actief pdga-lidmaatschap verplicht. De NT is bedoeld om de beste spelers van Nederland tegen elkaar te laten strijden om de competitieoverwinning.

Overgebleven plekken kunnen worden opgevuld met NT Open spelers. Deze inschrijving gaat 1 week vóór aanvang open op zondagochtend om 9.00 uur.
Hieraan kunnen meedoen:
●Mannen met minimale PDGA rating van 825 en minimaal 5 gespeelde PDGA sanctioned events.
●Vrouwen met minimale PDGA rating van 775 en minimaal 5 gespeelde PDGA sanctioned events.
●Jeugdleden met minimale PDGA rating van 775 en minimaal 5 gespeelde PDGA sanctioned events. 3.2.2

Course
Het ontwerp van de course zal uitdagend genoeg moeten zijn om de beste spelers van Nederland uit te dagen. Zie hiervoor de regels die in het TD-boek staan. De voorkeur gaat uit naar een 18 holes course met permanente basket die in goede conditie zijn. Een 12-15 holes course is mogelijk in overleg en met goedkeuring van de WDC. Het is ook mogelijk om op een ‘tijdelijke layout’ te spelen, in overleg met de WDC. Layouts met 12/13/14 holes worden drie keer gespeeld, layouts met 15/16/17/18 holes worden twee keer gespeeld.” (bron: nfb-disc-golf-reglement-2023-v-1.0.pdf)

Weekend League zondag (WLzo)
“Op de Zondag van de Weekend League wordt er gestreden in de MA, VA en VB om het competitie kampioenschap van 2023, naast de dagoverwinningen.

Divisies
Mannen divisie A
De MA is bedoeld voor gevorderde spelers, die net onder het NT-niveau spelen. De spelers die aan de MA meedoen hebben een PDGA-rating van 780 tot 850 of hebben aantoonbaar voldoende ervaring om mee te kunnen doen.

Vrouwen divisie A
De VA is bedoeld voor de gevorderde speelsters van Nederland. De speelsters die aan deze competitie meedoen hebben een PDGA-rating van 775 of hoger.

Vrouwen divisie B In de VB spelen speelsters met een pdga rating lager dan 775 of vrouwelijke NFB-leden die geen PDGA-rating hebben.

Jeugdcompetitie
Alle jeugdleden van de NFB mogen deelnemen aan de Jeugdcompetitie ongeacht hun rating of het hebben van een PDGA-lidmaatschap. Een jeugdspeler is een speler die nog geen 18 jaar is of 18 is geworden in het competitiejaar.

Weekend League Zondag Open
Mochten er plekken over zijn 1 week vóór aanvang, dan is het mogelijk voor andere spelers om zich in te schrijven in de Weekend League Zondag Open. Hiervoor geldt alleen dat je een NFB lidmaatschap moet hebben om deel te kunnen nemen. Deze inschrijving gaat open op zondagochtend 9.00 uur een week vóór het event.” (bron: nfb-disc-golf-reglement-2023-v-1.0.pdf)

Course
Waar een permanente course is, zal er zo veel mogelijk op de main layout gespeeld worden als die uitdagend genoeg is. De voorkeur gaat uit naar 2 rondes met 18 holes, maar layouts met 12-17 holes zijn ook toegestaan. De course moet uitdagend genoeg zijn om de stap naar een Nationaal Tour klein te houden. Het is ook mogelijk om op een ‘tijdelijke layout’ te spelen, in overleg met de of hebben aantoonbaar voldoende ervaring om mee te kunnen doen.

Weekend League zaterdag (WLza)
“Op de zaterdag van de Weekend League spelen de Mannen B en jeugdspelers. Deze competitiedag is bedoeld voor spelers met een beginnersniveau. Jeugdspelers mogen deelnemen aan de Weekend League Zaterdag en Zondag om zodoende punten te verzamelen voor hun eigen jeugdcompetitie.

Divisies
Mannen divisie B
In deze competitie spelen spelers met een PDGA-rating tot 780. Als spelers geen PDGA-rating hebben en geen wedstrijdervaring hebben, dan starten ze ook in de B divisie. In deze divisie gaat het uiteindelijk om het kennismaken met een discgolfwedstrijd op landelijk niveau, waarbij plezier een belangrijke factor is. Hierbij wordt wel geacht dat spelers die mee doen aan deze wedstrijden op de hoogte zijn van de geschreven en ongeschreven regels en hier ook aan houden. Daarom is het ook zeker aan te raden om eerst een paar keer met een lokale club competitie of wedstrijd mee te doen, om op een praktische manier kennis te maken met de verschillende basisregels.

Jeugdcompetitie
Alle jeugdleden van de NFB mogen deelnemen aan de Jeugdcompetitie ongeacht hun rating of het hebben van een PDGA-lidmaatschap. Een jeugdspeler is een speler die nog geen 18 jaar is of 18 is geworden in het competitiejaar.

Weekend League Zaterdag Open
Zodra er één week voor aanvang nog plekken beschikbaar zijn, dan zal het mogelijk zijn voor alle NFB leden om zich in te schrijven in de Weekend League Zaterdag Open. Deze spelers spelen niet mee voor competitiepunten. Spelers dienen lid te zijn van de NFB. De inschrijving gaat open op zaterdag om 9.00 uur 1 week vóór het event.

Course
Er wordt zoveel mogelijk op een main layout van een course gespeeld. De TD kan bij ontwerpen van de course rekening houden met het niveau door bijvoorbeeld holes aan te passen. In deze divisie gaat het uiteindelijk om het kennismaken met een discgolfwedstrijd op landelijk niveau. Hierbij wordt wel geacht dat spelers die mee doen aan deze wedstrijden op de hoogte zijn van de regels em hier ook aan houden. De course bestaat uit 12-18 holes.” (bron)

Overige toernooien
Iedereen is er vrij in om een toernooi te organiseren. DSA heeft hier ook zijn eigen toernooien. Houdt de website goed in de gaten welke toernooien er georganiseerd worden!