Vorig jaar rond deze tijd hadden we binnen DSA onze eerste disc swap op de baan in Amsterdam. Er werd plastic bekeken, gegooid, geruild, verkocht, gelikt (ok, vooruit, dat niet, of in ieder geval niet dat ik weet) en het was vooral gewoon heel gezellig. Een redelijk aantal mensen is daarna nog samen een rondje gaan lopen. Dat gaan we nog een keer proberen, maar dan nog groter: een Discswap voor alle discgolfers van Nederland!

Op één van de meest centraal gelegen banen van Nederland nodig ik iedereen uit om dit jaar mee te komen doen met de disc swap. Het idee is om rond een uur of tien te verzamelen naast de tee van hole 9, zodat het complete veld daar (en anders zijn hole 6 en hole 11 binnen korte loopafstand) gebruikt kan worden om schijven te proberen. Neem je (mag spreekwoordelijke) kleedje mee en stal uit waar je vanaf wilt. Leuk voor beginners, je kan alles eens proberen en als je niet zo veel te ruilen hebt is kopen altijd een mogelijkheid, maar ook voor oude rotten, want wie weet heeft die iemand ineens die ene run van die ene mold die je zoekt.

Heb je meer schijven dan je werkelijk gooien kan (en niet liegen he)? Wil je nieuwe schijven uitproberen zonder ze allemaal te hoeven kopen? Heb je schijven die je toch niet meer gooit, maar die een nieuw huis zeker verdienen, en er misschien wel iets voor terug krijgen dat je wel gaat gooien? Wil je jouw collectie uitdunnen en hoop je dat er mensen wat willen overkopen van je? Als je tenminste één keer ja geantwoord hebt, dan is dit event voor jou!

Na de swap zullen we nog een rondje random doubles met een gemengde best-shot/worst-shot opzet, zoals Rene dat met oud en nieuw ook gedaan heeft. Hierbij zullen er ook prijzen te winnen zijn. Frisbeewinkel.nl stelt kortingsbonnen beschikbaar en zelf gooi ik wat schijven in de prijzenpot. De prijzen zullen er onder andere zijn voor de winnaars, de rode lantaarn en een CTP.

Graag inschrijven voor beide onderdelen als je bij beide mee komt doen (dit kan helaas niet in één inschrijving voor zover ik weet, dus dan graag twee keer inschrijven, kan onder dezelfde naam), dit om de gemeente op de hoogte te kunnen houden over hoeveel mensen er ongeveer komen. Voor de doubles geldt vol=vol. Inschrijven voor zowel de ruildag als de random doubles is gratis, dus doe gezellig mee!

230708 – DSA discswap v2!